Sportsarrangement

logo

IK Rindals-Troll

Formålsparagraf:

Idrettslagets formål er å drive idrett organisert i Norges idrettsforbund og olympiske og paralympiske komité (NIF) . Arbeidet skal preges av frivillighet, demokrati, lojalitet og likeverd. All idrettslig aktivitet skal bygge på grunnverdier som idrettsglede, fellesskap, helse og ærlighet.
 

 

Foto © Fotograf Morten Gåsvand

JULI

Småtrolluka arrangeres av IK Rindals-Trolls frivillige hjelpere hver juli, siden den først ble etablert av Eli Landsem i 1984.

JUNI

Trollheimsløpet er av det eldste mosjonsløpene i distriktet og har vært arrangert hvert år på juni siden 1972. Løpet har start og mål på Trollbanen. Junior og senior løper to runder(6km) etter den fine lysløype-traseen rundt Iggeltjønna. Kortere distanser for de som er yngre.

SEPTEMBER

"Lina roindt"  har vært arrangert hvert år på september siden 1984. Løpet,eller marsjen,har start og mål ved Torshall på Bolme etter en runde på 10,8km om Rindal sentrum. I trimklassen er det også ei alternativ løype på 3km om Rinnvollen.

DESEMBER

Rindalsrennet er et tradisjonsrikt langrenn som arrangeres hvert år siste søndag før jul. Første gang rennet ble arrangert var i 1960 og vinnere ble Kjellrun Fosseide, IL Varden i kvinneklassen og Sverre Stensheim, IL Snøhetta i herreklassen. På alle disse åra har rennet kun vært avlyst 2 ganger (pga. snømangel), og i 2011 ble 50–årsjubileet feiret med mange tidligere vinnere tilstede. Initiativtakere til Rindalsrennet var Torolf Heggem i Rindal IL og Even Landsem i Sportsklubben Troll, og fram til 1978 ble rennet arrangert annethvert år i Bolme og på Rindal sentrum. Etter den tid er rennet arrangert på sentrum.

rindolrennet2010

MARS

Rindølrennet

Hans+Petter+Lykkja+i+fint+driv

APRIL

Nordmarkløpet er et turrenn i april på 34 km som går fra Nordmarka i Surnadal til Tørsetlia i Rindal. Turrennet går i fint og lettkupert turterreng med flott utsikt mot Trollheimen, og er et samarbeid mellom skiavdelingene i Surnadal IL og IK Rindals-Troll. Nordmarkløpet ble arrangert første gang i 1976, og da var det start i Bæverdal og innkomst ved Torshall i Rindal.  Rundt 1980 var det om lag 750 deltagere i Nordmarkløpet, mens de siste åra har deltagerantallet ligger på ca. 200 løpere fordelt på konkurranseklasse og trimklasse. Det er satt opp buss fra Torshall til Nordmarka, med returbuss etter løpet. For alle som fullfører Nordmarkløpet er det utmerkelser for 1,3 og 5 års deltagelse – deretter en utmerkelse for hvert 5. år en deltar.

5087709_2041074

SEPTEMBER

Rindals-cup